Barion Pixel

Sült zöldségek tojással és érlelt kecskesajttal

Elkészítési idő: 40 perc

A legutóbbi főzőestemen kaptam ajándékba egy doboz tojást ❤️

Két jó barátnő érkeztek együtt, az egyikőjüknek családi biogazdasága van, bivalyokat tartanak és bio tojást termelnek. Mondanom sem kell, egészen más íze van, mint a bolti tojásoknak.

Vadi friss, jó ízű, jó állagú, könnyen hámozható. 

Mindegy, hogy éppen hol vásárolok, piacon vagy boltban, mindig vagy szabadtartású vagy bio tojást választok. Igyekszem több vegyszermentes/bio zöldséget és gyümölcsöt venni, de ez inkább igényel előretervezést, mert nem mindenhol kapható, vagy éppen limitált a kínálat. Viszont bio vagy szabadtartású tojás majdnem mindenhol van, legalábbis Budapesten.

Hogyan készült az étel?

Egy fél tököt, egy édesburgonyát, 2 kápia paprikát és 300 g kelbimbót felvagdostam, meglocsoltam egy kevés olajjal, sóztam és 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütöttem. A tojásokat forrásban lévő sós vízbe helyeztem és 6,5 percig főztem, majd leszűrtem, engedtem egy rá egy kevés hideg vizet és meghámoztam. Az egésznek a tetejére reszeltem egy érlelt kecskesajtot (Etyeki Ifjonc Érlelt félkemény kecskesajt), szórtam rá frissen őrölt borsot és jó étvággyal fogyasztottam! Nekem ez az étel bármelyik főétkezésre megállná a helyét!

Néhány féle szabadtartásos tojás, amit szoktam vásárolni:

Fuchs szabadtartásos tojás – Arra kell figyelni, hogy többféle kiszerelésük van, van sima 6-, 10- és 30 db-os tojásuk, azok 2-es tojások és van a kimondottan szabadtartásos 6 db-os kiszerelés.
Heppenheimer
Youtyúk
Zombori
Spar

Picture of LauNoo

LauNoo

2 Responses

Hozzászólás a(z) LauNoo bejegyzéshez Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek