Elkészítési idő: 40 perc
A legutóbbi főzőestemen kaptam ajándékba egy doboz tojást
Két jó barátnő érkeztek együtt, az egyikőjüknek családi biogazdasága van, bivalyokat tartanak és bio tojást termelnek. Mondanom sem kell, egészen más íze van, mint a bolti tojásoknak.
Vadi friss, jó ízű, jó állagú, könnyen hámozható.
Mindegy, hogy éppen hol vásárolok, piacon vagy boltban, mindig vagy szabadtartású vagy bio tojást választok. Igyekszem több vegyszermentes/bio zöldséget és gyümölcsöt venni, de ez inkább igényel előretervezést, mert nem mindenhol kapható, vagy éppen limitált a kínálat. Viszont bio vagy szabadtartású tojás majdnem mindenhol van, legalábbis Budapesten.

Hogyan készült az étel?
Egy fél tököt, egy édesburgonyát, 2 kápia paprikát és 300 g kelbimbót felvagdostam, meglocsoltam egy kevés olajjal, sóztam és 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütöttem. A tojásokat forrásban lévő sós vízbe helyeztem és 6,5 percig főztem, majd leszűrtem, engedtem egy rá egy kevés hideg vizet és meghámoztam. Az egésznek a tetejére reszeltem egy érlelt kecskesajtot (Etyeki Ifjonc Érlelt félkemény kecskesajt), szórtam rá frissen őrölt borsot és jó étvággyal fogyasztottam! Nekem ez az étel bármelyik főétkezésre megállná a helyét!


Néhány féle szabadtartásos tojás, amit szoktam vásárolni:
Fuchs szabadtartásos tojás – Arra kell figyelni, hogy többféle kiszerelésük van, van sima 6-, 10- és 30 db-os tojásuk, azok 2-es tojások és van a kimondottan szabadtartásos 6 db-os kiszerelés.
Heppenheimer
Youtyúk
Zombori
Spar

2 Responses
Mennyeien néz ki!
Szeretném megkéedezni milyen sót használsz?
Köszönöm szépen! 🙂
Többnyire parajdi sót használok, vagy tengeri sót.