Barion Pixel

Sütőtökös húspogácsa fekete káposztával

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók 4 személyre:
300 g hámozott sütőtök, kockákra vágva
400 g darált hús (50-50% sertés és marhahúst használtam, de bármilyen darált hús jó)
2 lilahagyma, kis kockákra vágva
1 csokor koriander, aprítva
2 ek. folyékony kókuszolaj vagy paleolaj (állati zsiradékot is használhatsz)
1 ek. vaj a sütéshez (vagy egyéb zsiradék)
1,5 tk. só
őrölt bors, ízlés szerint
blansírozott fekete káposztát készítettem hozzá (fekete káposzta vastag torzsáját eltávolítom, a leveleket felszeletelem, forrásban lévő, sós vízbe teszem 2-3 percre, majd leszűröm és kész is!)

Egy edénybe pároló betétet teszünk, annyi vizet öntünk alá, hogy éppen ne érjen a zöldségekhez. A tököt beletesszük, lefedjük és 15 perc alatt puhára gőzöljük. Közben a lilahagymát egy serpenyőben az olajon megdinszteljük. A puha sütőtököt egy tálban villával pépesre törjük, majd a hozzáadjuk húst, a lilahagymát, a koriandert, sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük, ezután golyókat formázunk. A tisztított vajat egy nagy serpenyőben felmelegítjük és beletesszük a húsgolyókat, az első oldalát 5 percig sütjük. Ezután megfordítjuk, egy kevés vizet öntünk alá, lefedjük és újabb 5-6 percig nagy lángon főzzük, vagy amíg teljesen átsülnek. Párolt vagy sült zöldségekkel, vagy egy nagy tartalmas salátával tálaljuk.

Picture of LauNoo

LauNoo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek