Barion Pixel

Sült lazac édesköményes-uborkás salátával és ropogós újburgonyával

Hozzávalók 4 személyre:

– 4 szelet bőrös lazacfilé
– 1 citrom leve
– 2–3 szál újhagyma, szeletelve
– 1/2 fej édeskömény, vékonyra szeletelve
– 1/2 kígyóuborka, kis kockákra vágva
– só, bors
– 1/2 tk. chilipehely
– 500 g újburgonya, felkockázva
– olívaolaj
– rizs- vagy almaecet

Elkészítés:

Az újburgonyát locsold meg olívaolajjal, sózd, és süsd ropogósra, aranybarnára 180 °C-ra előmelegített sütőben.
A lazacot sózd, borsozd, facsard rá a citromlevet, majd süsd 180 °C-on kb. 12 percig, amíg átsül, de még szaftos marad.
Keverd össze az édesköményt (zöldjével együtt), az uborkát és az újhagymát. Sózd, borsozd, locsold meg olívaolajjal, citromlével és egy kevés rizs- vagy almaecettel. Szórd meg chilipehellyel, és jól forgasd össze.
Tálald a sült burgonyával és a lazaccal.

2025. NYÁRI FŐZŐTANFOLYAMOK LISTÁJA ITT!

Picture of LauNoo

LauNoo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek