Elkészítési idő: 15 perc
Egy újabb ötlet, hogy mivel készülhetünk idén az ünnepi asztalra!
Hozzávalók kb. 4 személyre:
6 egész tojás
4 vékonyabb szelet sült sonka
1-2 ek. majonézes torma (ízlés kérdése, hogy mennyit használsz)
só és bors
aprított snidling
kevés zsiradék a sütéshez
opcionálisan: pár medvehagyma levél
A tojásokat felverjük, sózzuk és borsozzuk. Én két részletben készítettem el, mert 6 tojásból szép omlettet csinálni nem egyszerű művelet!
Egy serpenyőben felmelegítünk egy kevés zsiradékot, beleöntjük a felvert tojás felét, párszor megkeverjük, majd hagyjuk érintetlenül sülni kis lángon, néha megdöntögetve a serpenyőt, amikor már majdnem teljesen átsült, de még kissé laza az omlett közepe, megkenjük a majonézes tormával, megszórjuk egy kis snidlinggel és ráhelyezünk két szelet sült sonkát, majd tányérra csúsztatjuk és szorosan feltekerjük. Ezt megismételjük a maradék tojással és sonkával.
Ha megvan mindkét tekercs, felszeleteljük, megszórjuk még egy kis snidlinggel és tálaljuk!