Barion Pixel

Ragadós szójaszószos lazac őszibarackos, chilis és pácolt lilahagymás salsával

Elkészítési idő: 25 perc

400-450 g bőrös lazacfilé (2 darabra vágva)
2 evőkanál szójaszósz
1 tk. méz (elhagyható)
1 lime leve
só, frissen őrölt bors

A salsához:
2 őszibarack, cikkekre vágva
1 kis chili, vékonyra szeletelve (ízlés szerint)
1 kisebb lilahagyma, vékonyra szeletelve
2–3 ek. rizsecet vagy almaecet
fél lime leve (vagy ízlés szerint)
só, bors

A felszeletelt lilahagymát egy kis tálba tesszük, leöntjük az ecettel, megsózzuk, és 10–15 percig állni hagyjuk, hogy enyhén megpuhuljon és savanykás ízt kapjon.

A lazacot meglocsoljuk a mézes-szójaszósszal és lime lével, sózzuk és borsozzuk, majd 170 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.

Egy tálban összekeverjük az őszibarackot, a chilit és a pácolt, lecsepegtetett lilahagymát. Hozzáadjuk a lime levét, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk friss korianderrel vagy bazsalikommal. Óvatosan összeforgatjuk. A lazaccal és főtt rizzsel, vagy a kukorica ropogóssal tálaljuk.

🌿 2025. NYÁRI FŐZŐTANFOLYAMOK

JÚLIUS 14. • THAI

JÚLIUS 23. • SZEZONÁLIS VEGA

AUGUSZTUS 6. • GLUTÉNMENTES PIZZA

AUGUSZTUS 9. • INDIAI

https://gaudiumfozoiskola.hu/termekek/

Picture of LauNoo

LauNoo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek