Hozzávalók 4 személyre:
– 600 g pulykacomb-medál (szeletelt pulykacomb – általában piaci hentesnél kapható)
– 3–4 gerezd fokhagyma, héj nélkül, egészben
– 1 nagy paradicsom, felkockázva
– 1 zöldpaprika, kimagozva, felszeletelve
– 1 tk őrölt pirospaprika
– annyi víz, hogy félig ellepje a húst
– só
– kevés zsiradék
Elkészítés:
A pulykacomb-medálokat alaposan besózzuk, majd kevés zsiradékon mindkét oldalukat megpirítjuk (kb. 2,5 perc oldalanként).
Hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsomot, paprikát, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje a húst, majd lefedve főzzük, amíg meg nem puhul.
Amikor a hús puha, kivesszük egy tálra. A visszamaradt szaftot leturmixoljuk, majd visszatesszük bele a hússzeleteket. Kapros tökfőzelékkel tálaljuk.
Hozzávalók:
– 1 kg gyalult tök
– 1 csokor friss kapor
– 2 vöröshagyma, finomra vágva
– 1 citrom leve
– 2–3 dl kókusztej (vagy más növényi tej)
– 1 ek vaj vagy olívaolaj
– só, ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát és a tököt kevés zsiradékon, fedő alatt párolni kezdjük, sózzuk.
Kb. 10 perc múlva, amikor a tök levet engedett, a főzelék egyharmadát kivesszük, hozzáadjuk a kaprot és a növényi tejet, majd botmixerrel simára turmixoljuk.
Visszaöntjük a főzelékhez – így önmagával sűrítjük. A végén ízesítjük citromlével.