Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók (kb. 6–8 darabhoz):
2 cső kukorica
1 tojás
1 ek. cirokliszt (vagy hajdina-, zabliszt)
1 ek. tápiókakeményítő
csipet só
csipet cayenne-bors (vagy chilipehely)
1–2 ek. frissen aprított koriander vagy bazsalikom
sütéshez: kevés olaj vagy más zsiradék
Korianderes mártogatós:
4 ek. kókuszjoghurt
1–2 tk. majonéz
1 kis marék friss koriander
só és bors ízlés szerint
A kukoricacsövekről levágjuk a szemeket. Egy tálban összekeverjük a tojással, a liszttel, a tápiókakeményítővel, a korianderrel, a sóval és cayenne-borssal. A massza legyen kissé ragacsos, de formázható – ha túl híg, adjunk még egy kevés lisztet.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd evőkanálnyi adagokat teszünk bele, és a fasírtokat mindkét oldalukon aranybarnára sütjük (kb. 2–3 perc oldalanként).
A mártogatóshoz a hozzávalókat botmixerrel vagy aprítógépben krémesre turmixoljuk. Adhatsz hozzá egy kevés vizet is, ha higítani szeretnéd.
A frissen sült kukoricaropogóssal tálaljuk.
2025. NYÁRI FŐZŐTANFOLYAMOK
JÚLIUS 14. • THAI
JÚLIUS 23. • SZEZONÁLIS VEGA
AUGUSZTUS 6. • GLUTÉNMENTES PIZZA
AUGUSZTUS 9. • INDIAI