Elkészítési idő: 60 perc
Természetesen van szülinap torta nélkül is, de ha már két éves a főzőiskolám, sütöttem egyet a tiszteletére! 🙂 Ez a süti viszonylag sok összetevős, de egyáltalán nem bonyolult megcsinálni. A hozzávalókat sorrendben írtam, először egy tálban összekeverünk minden száraz hozzávalót, majd hozzákeverjük a nedves hozzávalókat is, végül a diót, a répát és a csokit is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt formába tesszük, elegyengetjük és 180 fokra előmelegített sütőben (nem légkeverésen) 35-40 percig sütjük. Én egy szilikonos kenyér sütőformában készítettem, de egy kb. 20 cm átmérőjű kerek tortaformában is tökéletes!

Hozzávalók 8-10 szelethez:
160 g gm zabliszt
1 csapott teáskanál xantán gumi (elhagyható, de ruganyos és puha lesz tőle)
1/2 tk. szódabikarbóna
1/2 tk. sütőpor
1/2 tk. só
1 tk. őrölt fahéj
1 tk. őrölt gyömbér
75 g eritrit + 50 g kókuszcukor (vagy csak ez-csak az)
50 ml paleolaj (vagy másfajta olaj)
2 db felvert tojás
120 g natúr kókuszjoghurt vagy sima joghurt
80 ml víz vagy növényi tej
1/2 tk. almaecet
30 g dió vagy mogyoró, aprítva
50 g étcsoki, aprítva
150 g reszelt répa
A vajkrémhez mindent alaposan összekeverünk és kész is!
100 g szobahőmérsékletű vaj
20 g kókuszcukor vagy 1 ek. méz
1 kk. vanília aroma
1 tk. instant kávé (a kávé helyett lehet őrölt fahéj!)
Ha megsült a répatorta, hagyjuk teljesen kihűlni és csak azután kenjük a tetejére a vajkrémet, egyébként leolvad róla. Ha hűtőbe tesszük a krémet, akkor megszilárdul, de szobahőmérsékleten (ha nincs túl meleg a lakásban), szépen megtartja a formáját. Ha tálalásig a hűtőben tárolod inkább, akkor vedd ki kb. 30 perccel a tálalás előtt, vagy tedd a mikróba 7-8 másodpercre!

