Barion Pixel

Burgonyás-karalábés főzelék zöldborsóval 

Elkészítési idő: 25 perc

300 g újburgonya, hámozva, kockázva
2 közepes karalábé, hámozva, kockázva
1 fej vöröshagyma, vékonyan felszeletelve
2 marék (kb. 100–150 g) friss vagy fagyasztott zöldborsó
kb. 200–250 ml víz vagy zöldségalaplé (csak annyi, hogy félig ellepje)
1 ek. vaj
1–2 ek. ecet (pl. alma- vagy fehérborecet)
só, frissen őrölt bors ízlés szerint
friss petrezselyem a tálaláshoz

Egy közepes lábasban kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és karalábét, sózzuk, borsozzuk, pár percig együtt pirítjuk.

Felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, hogy éppen félig ellepje a zöldségeket. Lefedve, közepes lángon pároljuk kb. 15–20 percig, amíg a karalábé és burgonya majdnem teljesen megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, és további 5–7 percig főzzük, amíg minden megpuhul.

A főzelék kb. egyharmadát kivesszük, és kevés vajjal simára turmixoljuk. Visszaöntjük az edénybe, elkeverjük – így önmagával sűrítjük. Hozzáadjuk az ecetet, és ha szükséges, ízesítjük sóval, borssal. Egy kevés apróra vágott petrezselyemmel frissítjük.

🌿 2025. NYÁRI FŐZŐTANFOLYAMOK 🌿

JÚLIUS 14. • THAI

JÚLIUS 23. • SZEZONÁLIS VEGA

AUGUSZTUS 6. • GLUTÉNMENTES PIZZA

AUGUSZTUS 9. • INDIAI

Részletek a tanfolyamokról és jelentkezés ITT!

Picture of LauNoo

LauNoo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek