Elkészítési idő: 20-25 perc
Egy hete zöldséges tésztasalátáról álmodozom, ma végre elkészítettem! A nyár ízei egy tányéron! 💛💛

Hozzávalók 4-6 adaghoz:
- 200 g vöröslencse tészta
- 4 szál újhagyma, szeletelve
- 1 cukkini, kockázva
- 10-12 (sárga) koktélparadicsom, félbevágva
- 3-4 ek. magozott olívabogyó
- olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
- pár csipet chili por
- 1 kis csokor bazsalikom, aprítva
Egy nagyobb serpenyőben az olívaolajon megdinszteljük az újhagymát, majd hozzáadjuk a cukkinit, sózzuk, borsozzuk és pár percig pirítjuk. Ezután hozzákeverjük a paradicsomot és az olívabogyót, a chilit és a bazsalikomot. Közben sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük és a zöldségekhez adjuk. Feta sajtot vagy növényi feta sajtot is szórhatunk rá a végén Én az utóbbival, és serpenyőben sült lazaccal fogyasztottam!
