Barion Pixel

Vörös lencsés tésztasaláta lazaccal

Elkészítési idő: 20-25 perc

Egy hete zöldséges tésztasalátáról álmodozom, ma végre elkészítettem! A nyár ízei egy tányéron! 💛💛

Hozzávalók 4-6 adaghoz:

  • 200 g vöröslencse tészta
  • 4 szál újhagyma, szeletelve
  • 1 cukkini, kockázva
  • 10-12 (sárga) koktélparadicsom, félbevágva
  • 3-4 ek. magozott olívabogyó
  • olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
  • pár csipet chili por
  • 1 kis csokor bazsalikom, aprítva

Egy nagyobb serpenyőben az olívaolajon megdinszteljük az újhagymát, majd hozzáadjuk a cukkinit, sózzuk, borsozzuk és pár percig pirítjuk. Ezután hozzákeverjük a paradicsomot és az olívabogyót, a chilit és a bazsalikomot. Közben sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük és a zöldségekhez adjuk. Feta sajtot vagy növényi feta sajtot is szórhatunk rá a végén Én az utóbbival, és serpenyőben sült lazaccal fogyasztottam!

Picture of LauNoo

LauNoo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek