Elkészítési idő: 60 perc
Egyszerű, de nagyszerű fogás. Letisztult ízek, számomra amolyan valódi kaja kategória 🙂 A zöldségek előkészítésével 10 percet sem foglalkoztam, a sütő megoldja a többit. Sok fonnyadozó zöldfűszerem felhasználásra várt, így döntöttem a csirkeragu mellett. A raguval sem kellett sokat foglalkozni 15 perc aktív munka után már csak rotyogtattam további 15-20 percig, és kész is!

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg darált csirkecomb (én a Bosnyák téri piacon veszem az egyik nagyobb baromfisnál)
- 2 kis vöröshagyma, kockákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, reszelve
- 1/2 tk. őrölt koriandermag
- 1/2 tk. őrölt római köménymag
- 1 kis csokor zellerzöld, aprítva
- 1 csokor petrezselyem, aprítva
- 1 csokor kapor, aprítva
- 1 kockázott paradicsom konzerv
- 150 ml növényi tejszín
- olívaolaj vagy kókuszolaj
- só és bors, ízlés szerint
- 1 nagy cékla, 1/2 kanadai tök, 1 zellergumó
A zöldségeket meghámozzuk és felvagdossuk, meglocsoljuk kevés olíva- vagy kókuszolajjal, sózzuk és borsozzuk és 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt puhára sütjük. Egy nagyobb edényben, kevés zsiradékon körbepirítjuk a csirkét, közben hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, az őrölt magfűszereket, sózzuk és borsozzuk. Ez összesen 10 perc. Ezután hozzáadjuk a paradicsom konzervet, a növényi tejszínt és a zöldfűszereket és néha átkeverve további 15-20 percig közepes lángon főzzük. A sült zöldségekkel együtt tálaljuk.
