Barion Pixel

Cukkinifasírt rizzsel, paradicsomsalátával és tartárral

Elkészítési idő: 35 perc

1 nagy cukkini, reszelve
2 tojás
annyi liszt, hogy formázható legyen (én ciroklisztet használtam)
só, bors
1–2 tk. szárított petrezselyem, bazsalikom és/vagy zsálya
kevés zsiradék a sütéshez

A tálaláshoz:
főtt basmati rizs
lilahagymás paradicsomsaláta
tartármártás (kókuszjoghurt + mustár + majonéz + pici hideg víz összeturmixolva)

A reszelt cukkinit enyhén besózzuk, 10 percig állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, és annyi lisztet, hogy jól formázható, de nem túl száraz masszát kapjunk. Serpenyőben, kevés zsiradékon, közepes lángon, evőkanálnyi adagokat lelapítva aranybarnára sütjük mindkét oldalon.

A paradicsomsalátához a felkockázott vagy szeletelt paradicsomot összekeverjük apróra vágott lilahagymával, sóval, borssal, kevés olívaolajjal és balzsamecettel vagy citromlével.

A tartármártáshoz a kókuszjoghurtot, mustárt, majonézt és egy kevés hideg vizet simára turmixoljuk vagy kézi habverővel összekeverjük. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.

🌿 2025. NYÁRI FŐZŐTANFOLYAMOK

JÚLIUS 14. • THAI

JÚLIUS 23. • SZEZONÁLIS VEGA

AUGUSZTUS 6. • GLUTÉNMENTES PIZZA

AUGUSZTUS 9. • INDIAI

Részletek a tanfolyamokról és jelentkezés ITT!

Picture of LauNoo

LauNoo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek