Elkészítési idő: 35 perc
1 nagy cukkini, reszelve
2 tojás
annyi liszt, hogy formázható legyen (én ciroklisztet használtam)
só, bors
1–2 tk. szárított petrezselyem, bazsalikom és/vagy zsálya
kevés zsiradék a sütéshez
A tálaláshoz:
főtt basmati rizs
lilahagymás paradicsomsaláta
tartármártás (kókuszjoghurt + mustár + majonéz + pici hideg víz összeturmixolva)
A reszelt cukkinit enyhén besózzuk, 10 percig állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, és annyi lisztet, hogy jól formázható, de nem túl száraz masszát kapjunk. Serpenyőben, kevés zsiradékon, közepes lángon, evőkanálnyi adagokat lelapítva aranybarnára sütjük mindkét oldalon.
A paradicsomsalátához a felkockázott vagy szeletelt paradicsomot összekeverjük apróra vágott lilahagymával, sóval, borssal, kevés olívaolajjal és balzsamecettel vagy citromlével.
A tartármártáshoz a kókuszjoghurtot, mustárt, majonézt és egy kevés hideg vizet simára turmixoljuk vagy kézi habverővel összekeverjük. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
2025. NYÁRI FŐZŐTANFOLYAMOK
JÚLIUS 14. • THAI
JÚLIUS 23. • SZEZONÁLIS VEGA
AUGUSZTUS 6. • GLUTÉNMENTES PIZZA
AUGUSZTUS 9. • INDIAI