Barion Pixel

Marhaburger sült újburgonyával és bazsalikomos cukkinisalátával

Elkészítési idő: 25 perc

2–4 db konyhakész marhaburger
kevés olaj a sütéshez
500 g újburgonya, cikkekre vágva
2–3 ek. olívaolaj

2 kisebb cukkini
friss bazsalikomlevél a tálaláshoz

A salátaöntethez:
1 nagy csokor friss bazsalikom
2–3 ek. kókuszjoghurt
1 tk. méz vagy datolyapor
2 gerezd fokhagyma
1–2 ek. lime- vagy citromlé (ízlés szerint)
só, bors
2 evőkanál olívaolaj

A cikkekre vágott újburgonyát meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30–35 perc alatt aranybarnára sütjük.

A marhapogácsákat kevés olajon, forró serpenyőben oldalanként kb. 3–4 percig sütjük, amíg szépen megpirulnak és átsülnek.

A cukkiniket hosszában zöldséghámozóval szalagokra vágjuk. A közepéből kimaradt, magos részt felkockázzuk, kevés olajon pár perc alatt megpirítjuk, majd hozzákeverjük a nyers szalagokhoz. Az öntet hozzávalóit (bazsalikom, kókuszjoghurt, méz, fokhagyma, lime/citromlé, só, bors, olívaolaj) turmixgépben vagy botmixerrel simára dolgozzuk.

A megsült kockázott cukkinit és szalagokat összeforgatjuk a bazsalikomos öntettel. A salátát pár friss bazsalikomlevéllel díszítjük. A ropogós sült krumplival és a burgerekkel tálaljuk.

🌿 2025. NYÁRI FŐZŐTANFOLYAMOK

JÚLIUS 14. • THAI

JÚLIUS 23. • SZEZONÁLIS VEGA

AUGUSZTUS 6. • GLUTÉNMENTES PIZZA

AUGUSZTUS 9. • INDIAI

Részletek a tanfolyamokról és jelentkezés ITT!

Picture of LauNoo

LauNoo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek