Elkészítési idő: 25 perc
2–4 db konyhakész marhaburger
kevés olaj a sütéshez
500 g újburgonya, cikkekre vágva
2–3 ek. olívaolaj
só
2 kisebb cukkini
friss bazsalikomlevél a tálaláshoz
A salátaöntethez:
1 nagy csokor friss bazsalikom
2–3 ek. kókuszjoghurt
1 tk. méz vagy datolyapor
2 gerezd fokhagyma
1–2 ek. lime- vagy citromlé (ízlés szerint)
só, bors
2 evőkanál olívaolaj
A cikkekre vágott újburgonyát meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30–35 perc alatt aranybarnára sütjük.
A marhapogácsákat kevés olajon, forró serpenyőben oldalanként kb. 3–4 percig sütjük, amíg szépen megpirulnak és átsülnek.
A cukkiniket hosszában zöldséghámozóval szalagokra vágjuk. A közepéből kimaradt, magos részt felkockázzuk, kevés olajon pár perc alatt megpirítjuk, majd hozzákeverjük a nyers szalagokhoz. Az öntet hozzávalóit (bazsalikom, kókuszjoghurt, méz, fokhagyma, lime/citromlé, só, bors, olívaolaj) turmixgépben vagy botmixerrel simára dolgozzuk.
A megsült kockázott cukkinit és szalagokat összeforgatjuk a bazsalikomos öntettel. A salátát pár friss bazsalikomlevéllel díszítjük. A ropogós sült krumplival és a burgerekkel tálaljuk.
2025. NYÁRI FŐZŐTANFOLYAMOK
JÚLIUS 14. • THAI
JÚLIUS 23. • SZEZONÁLIS VEGA
AUGUSZTUS 6. • GLUTÉNMENTES PIZZA
AUGUSZTUS 9. • INDIAI