Elkészítési idő: 25 perc
400-450 g bőrös lazacfilé (2 darabra vágva)
2 evőkanál szójaszósz
1 tk. méz (elhagyható)
1 lime leve
só, frissen őrölt bors
A salsához:
2 őszibarack, cikkekre vágva
1 kis chili, vékonyra szeletelve (ízlés szerint)
1 kisebb lilahagyma, vékonyra szeletelve
2–3 ek. rizsecet vagy almaecet
fél lime leve (vagy ízlés szerint)
só, bors
A felszeletelt lilahagymát egy kis tálba tesszük, leöntjük az ecettel, megsózzuk, és 10–15 percig állni hagyjuk, hogy enyhén megpuhuljon és savanykás ízt kapjon.
A lazacot meglocsoljuk a mézes-szójaszósszal és lime lével, sózzuk és borsozzuk, majd 170 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
Egy tálban összekeverjük az őszibarackot, a chilit és a pácolt, lecsepegtetett lilahagymát. Hozzáadjuk a lime levét, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk friss korianderrel vagy bazsalikommal. Óvatosan összeforgatjuk. A lazaccal és főtt rizzsel, vagy a kukorica ropogóssal tálaljuk.
2025. NYÁRI FŐZŐTANFOLYAMOK
JÚLIUS 14. • THAI
JÚLIUS 23. • SZEZONÁLIS VEGA
AUGUSZTUS 6. • GLUTÉNMENTES PIZZA
AUGUSZTUS 9. • INDIAI