Elkészítési idő: 25 perc
300 g újburgonya, hámozva, kockázva
2 közepes karalábé, hámozva, kockázva
1 fej vöröshagyma, vékonyan felszeletelve
2 marék (kb. 100–150 g) friss vagy fagyasztott zöldborsó
kb. 200–250 ml víz vagy zöldségalaplé (csak annyi, hogy félig ellepje)
1 ek. vaj
1–2 ek. ecet (pl. alma- vagy fehérborecet)
só, frissen őrölt bors ízlés szerint
friss petrezselyem a tálaláshoz
Egy közepes lábasban kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és karalábét, sózzuk, borsozzuk, pár percig együtt pirítjuk.
Felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, hogy éppen félig ellepje a zöldségeket. Lefedve, közepes lángon pároljuk kb. 15–20 percig, amíg a karalábé és burgonya majdnem teljesen megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, és további 5–7 percig főzzük, amíg minden megpuhul.
A főzelék kb. egyharmadát kivesszük, és kevés vajjal simára turmixoljuk. Visszaöntjük az edénybe, elkeverjük – így önmagával sűrítjük. Hozzáadjuk az ecetet, és ha szükséges, ízesítjük sóval, borssal. Egy kevés apróra vágott petrezselyemmel frissítjük.
2025. NYÁRI FŐZŐTANFOLYAMOK
JÚLIUS 14. • THAI
JÚLIUS 23. • SZEZONÁLIS VEGA
AUGUSZTUS 6. • GLUTÉNMENTES PIZZA
AUGUSZTUS 9. • INDIAI