Barion Pixel

Gluténmentes narancsos csokis keksz

Elkészítési idő: 20 perc + rövid hűtési idő

Ez egy glutén- és gabonamentes recept, mely könnyen elkészíthető tejmentesen is, ha a vajat lecseréljük pl. kókuszzsírra. Az édesítőszer is tetszés szerint választható, viszont ezt a receptet folyékony édesítővel még nem próbáltam, nem tudom garantálni, hogy akkor is jól működik 🙂 A csoki pedig lehet étcsoki, tejcsoki, de akár fehércsokoládé is! Nagyon finom, illata karácsonyi hangulatot keltő. Ajándéknak sem lenne utolsó 🙂

Hozzávalók 10-12 kekszhez:
80 g puha vaj vagy kókuszzsír 
70 g eritrit
1 ek. kókuszcukor (elhagyható)
1 db szobahőmérsékletű tojás
1/2 tk. vanília őrlemény
1 db bio narancs reszelt héja
120 g mandulaliszt (nem a zsírtalanított, hanem a finomőrlemény!)
1/2 tk. szódabikarbóna
1/2 tk. só
80 g étcsokoládé, kis darabokra vágva

A vajat, az eritritet és a kókuszcukrot habverővel 2-3 percig keverjük, majd simára keverjük benne a tojást, a vaníliát és a narancshéjat is. Ezután belekeverjük a mandulalisztet, a szódabikarbónát és a sót. Végül kanállal vagy spatulával hozzákeverjük az étcsokit és 20-30 percre a hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 170 fokra (felső és alsó sütés, légkeverés nélkül). A keksz masszából kis golyókat formázunk és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, sülés közben szétterülnek, emiatt ne tegyük a golyókat közel egymáshoz!

12-13 percig sütjük, akkor jó ha már szép aranybarna a keksz. Az én sütőmből 12 perc után picivel kaptam ki, de már fél perccel korábban is nyugodt szívvel kivehettem volna. Frissen sülve puha, emiatt hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt kínáljuk vagy tálaljuk. Nagyon kellemes lesz az állaga, elolvad a szájban!

Picture of LauNoo

LauNoo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek