Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 4 személyre:
3 ek. olívaolaj + 1 kocka vaj (vagy 4 ek. olaj)
2 vöröshagyma, kis kockákra vágva
2 gerezd fokhagyma, szeletelve
1/2 fej karfiol, kis rózsákra szedve
5 cm gyömbér, hámozva és gyufaszálra vágva
1 púpos tk. őrölt kurkuma
100 ml kókuszkrém vagy sűrű kókusztejszín
800 ml víz
só és bors, ízlés szerint
zöldfűszer a tetejére
Egy lábosban az olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a kocka vajat, a fokhagymát, a gyömbért és a karfiolt, sózzuk és borsozzuk és néhány percig pirítjuk. A vizet felforraljuk, majd ráöntjük a karfiolra. Ekkor hozzákeverjük a kurkumát is és kis lángon 25-30 percig főzzük, vagy amíg teljesen megpuhult a zöldség. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a kókusztejszínt, újra sózzuk és borsozzuk és botmixerrel teljesen simára turmixoljuk. Petrezselyemmel vagy korianderrel megszórva tálaljuk. Egy mennyei sült zöldség receptem öntetéből is locsoltam pár teáskanállal a tetejére, nagyon jól passzol hozzá!