Barion Pixel

Brokkolis csirke curry fűszerrel és magyar gyömbérrel

Elkészítési idő: 30-35 perc

Könnyen és gyorsan elkészíthető egytálétel az egyik kedvenc zöldségemmel, a brokkolival. Brokkoli helyett más zöldséget, pl. spenótot, zöldbabot, kelbimbót is használhatunk ehhez az ételhez. Csirkecomb filével is biztosan nagyon finom, én most csirkemellel készítettem. A curry fűszer, amit használtam az Ázsia Bt.-ből volt, egy ananászos-mangós curry fűszerkeverék volt, mindenféle őrölt magfűszert, mangó- és ananászport is tartalmaz. Természetesen bármilyen más curry fűszerkeverékkel elkészíthető.

A Lidl-ben találtam gyönyörű, zsenge magyar gyömbért, azt használtam hozzá, de a Farm2Fork Boldizsár is árul magyar gyömbért a webshopjában. Egy főtt basmati- vagy jázmin rizs szerintem tökéletesen passzolhat ehhez az ételhez, és persze az elmaradhatatlan fermentált zöldség 🙂

Hozzávalók 4 személyre:

500 g csirkemell, kis kockákra vágva
4 szál újhagyma vagy 2 vöröshagyma, szeletelve
2-3 gerezd fokhagyma, szeletelve
2-3 ek. folyékony kókuszolaj
1 kis fej brokkoli, kisebb rózsákra szedve
150 ml kókusztejszín (sima tejszín vagy más növényi tejszín is jó)
150 ml víz
1 kis darab gyömbér, finomra reszelve
2 tk. mangós curry fűszerkeverék
só és bors, ízlés szerint
kevés aprított snidling vagy koriander a tetejére

A kókuszolajon 3-4 percig dinszteljük az újhagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a csirkét és néhány perc alatt körbepirítjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, curryvel és gyömbérrel, felöntjük a kókusztejszínnel és a vízzel, átkeverjük és lefedve kb. 10 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a brokkolit is, elkeverjük, újra lefedjük és további 6-7 percig főzzük. Sült zöldséggel, főtt rizzsel, de akár önmagában is tökéletes. Én ma ebédre csak egy kis fermentum kíséretében fogyasztottam 🙂

Picture of LauNoo

LauNoo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek