Barion Pixel

Borscs inspirálta leves (húsmentes recept)

Elkészítési idő: 70 perc

Gyanítom, hogy ahány ház annyi féle borscs létezik, de abban megegyezhetünk, hogy a cékla, hagyma, burgonya, káposzta kombinációja és a tejföl és/vagy kapor a tetejére teszi igazán azzá ami! Én most savanyú káposztával készítettem, de elkészíthető nyers káposztával is. Ez egy húsmentes változat, de darált vagy kockázott sertés- vagy marhahússal is készíthetjük! 

Hozzávalók 6-8 adaghoz:

3 közepes cékla, hámozva és kockázva
3 közepes burgonya, hámozva és kockázva
2 sárgarépa, hámozva és karikára vágva
2 vöröshagyma, szeletelve (én egy kevés maradék újhagymát is belekarikáztam)
2 gerezd fokhagyma, aprítva
150 g savanyú káposzta (szálas)
500 ml savanyú káposzta lé (DM-es volt, amit használtam)
600-700 ml víz
1 babérlevél
3-4 ek. olaj (én magas olajsavas napraforgó-olajat használtam)
só és frissen őrölt bors, ízlés szerint (sóból legalább 3 tk. kell szerintem)
natúr kókuszjoghurt (vagy sima joghurt), vagy tejföl a tálaláshoz
friss kapor

Egy nagyobb lábosban az olajon kicsit megpirítjuk a hagymát, a répát és a burgonyát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is, felöntjük a savanyú káposzta lével és a vízzel, hozzáadjuk a céklát, a savanyú káposztát, a babérlevelet, sózzuk és borsozzuk és kb. 50-60 percig kis lángon főzzük, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak. Lehúzzuk a tűzről, én ilyenkor szoktam hagyni a leveseket legalább 5-10 percig „pihenni”, ezután tálba szedjük és a tejföllel vagy joghurttal, illetve a kaporral megszórva tálaljuk. 

Picture of LauNoo

LauNoo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek